Samsung Galaxy Note-serie is dood in naam, maar leeft voort in geest en vorm

Sinds mensen hoorden over de Samsung Galaxy S22 Ultra, het nieuwste premium vlaggenschip-smartphonemodel van het bedrijf, bleven er vragen opduiken of Samsung’s Note-serie terugkomt. Dit komt vooral doordat de S22 Ultra een Note-achtige vormfactor heeft met een speciaal S Pen-slot.

Tijdens Mobile World Congress 2022 bevestigde Samsung’s president Roh Tae-Moon dat de Note-serie een naamsverandering zal ondergaan.

“Galaxy Note zal uitkomen als Ultra”, zei hij, verwijzend naar de Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra

Het laatste Note toestel kwam uit in 2020, de Galaxy Note 20, en men heeft opgemerkt dat de Galaxy S22 Ultra, die voorzien is van een geïntegreerde stylus, een door en door een Note toestel lijkt te zijn met uitzondering van zijn naam.

Het lijkt erop dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de Galaxy S- en Galaxy Note-series samensmolten. Immers, toen het eerste Note-toestel in 2011 op de markt kwam, was het bedoeld als groter alternatief voor de kleinere S-serie, maar tegenwoordig is een groter scherm de norm geworden voor smartphones. Als zodanig werden de Note-apparaten in een lastige positie geplaatst om vergelijkbaar te zijn met de S-serie met vergelijkbare functionaliteit terwijl ze een andere naam hadden, waarbij alleen de stylus de onderscheidende factor was.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra

De nieuwe grens van smartphone-ontwerp lijkt te liggen op het gebied van opvouwbare apparaten . Hoewel de pensionering van de naam Galaxy Note het einde inluidt van een soort tijdperk, leeft het nog steeds voort in de helderste hoek van de Galaxy S-serie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here