‘I Am Legend’-vervolg in de maak met Will Smith, Michael B. Jordan

Will Smith is klaar om een ​​van zijn kenmerkende rollen opnieuw te spelen. De acteur is gehecht aan de hoofdrol in een vervolg op I Am Legend , zijn gevierde post-apocalyptische film uit 2007, heeft  bevestigd. Michael B. Jordan is ook verbonden aan de hoofdrol in de speelfilm, die zal worden geschreven door de co-schrijver van de originele film, Akiva Goldsman, voor Warner Bros.

Er wordt al lang gediscussieerd over een vervolg op I Am Legend , met een versie van het project die al in 2012 werd besproken. Deadline meldde voor het eerst het nieuws van deze nieuwe iteratie met Jordan.

 

Goldsman en Mark Protosevich schreven samen het origineel, dat werd geregisseerd door Francis Lawrence en werd geprezen omdat het een intimiteit in de blockbuster-sfeer bracht, evenals om zijn afbeeldingen van kale stadsgezichten. De film bracht wereldwijd $ 585 miljoen op en eindigde met de dood van Smith’s personage, een wetenschapper die een remedie probeerde te vinden voor een plaag die het grootste deel van de mensheid heeft gedood en overlevenden in monsterlijke wezens heeft veranderd. Het is onduidelijk hoe Smith zou kunnen terugkeren voor het vervolg.

Jordan produceert het vervolg op I Am Legend samen met Elizabeth Raposo via hun Outlier Society. Smith zal produceren via zijn Westbrook Studios met Jon Mone. Ryan Shimazaki van Westbrook zal namens Westbrook toezicht houden, terwijl James Lassiter uitvoerend zal produceren. Goldsman, die de originele I Am Legend produceerde , keert ook terug om samen met Greg Lessans te produceren via Weed Road Pictures.

I Am Legend, gebaseerd op de roman van Richard Matheson uit 1954, is lang een van Smiths meest trotse prestaties als acteur geweest dankzij de kleine momenten. Het grootste deel van de film had hij niets om tegen te handelen, behalve mannequins en een hond.

“Ik ben geobsedeerd door het proberen om kleine karakterdrama’s in het midden van blockbuster-pakketten te plaatsen. … De meest succesvolle die ik ooit ben geweest met dat concept is I Am Legend ,” vertelde Smith in 2015 aan Scott Feinberg van. “ I Am Legend had gemakkelijk een toneelstuk kunnen zijn, toch? Weet je, een eenmansshow, een kerel met een hond – je zou over het algemeen denken dat je iets meer nodig hebt dan dat voor een kaskraker, maar tot nu toe is dat mijn grootste opening en mijn op één na grootste film.”

Smith doet mee aan de Oscar-race voor zijn werk in King Richard en won onlangs een SAG Award. Jordan bereidt zich voor om Creed III te vertolken en te regisseren .

Smith wordt vertegenwoordigd door CAA. Jordan wordt vertegenwoordigd door WME en Johnson Shapiro. Goldsman wordt vertegenwoordigd door CAA en Hansen Jacobson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here