Tips voor een gezonde glimlach

Als je partner je vertelt dat je er mooier of knapper uitziet als je lacht, geloof hem dan, dat is waar. Een gezonde glimlach kan je sneller mooier maken dan make-up of plastische chirurgie. Bovendien is het veel gemakkelijker te realiseren en is het bijna gratis. U hoeft alleen maar dagelijks voor uw mond en tanden te zorgen.

Wat je niet moet geloven is wat de reclame je vertelt… dat je moet investeren in dure producten of ingewikkelde behandelingen om een ​​gezonde glimlach te krijgen. Als je voor je mondgezondheid zorgt om die mooie glimlach te krijgen, hoef je niets anders te doen dan wat je moeder je altijd heeft geadviseerd. In Vida y Salud herinneren we u aan enkele van die tips om voor uw mondhygiëne te zorgen en uw glimlach gezond en mooi te houden.

Poets je tanden . Denk aan alles wat je met je mond doet: eten, praten, je ochtendkoffie drinken, een frisse neus halen, je favoriete snoep proeven… Bij elk van deze dingen blijft er een residu tussen je tanden achter dat snel in bacteriën verandert.

Schone tanden staan ​​gelijk aan gezonde tanden. Om je tanden schoon te houden, moet je ze na elke maaltijd poetsen met fluoridetandpasta (tandpasta) en dagelijks flossen . Dit helpt u gaatjes te voorkomen die worden veroorzaakt door bacteriën die zich ophopen in de gele plaques die zich vormen door voedselresten. Gebruik een zachte borstel en vervang deze minstens om de drie maanden.

Verzorg je tandvlees Als u uw mond niet dagelijks schoonmaakt, kunnen bacteriën tandvleesaandoeningen veroorzaken, zoals gingivitis , of erger nog, parodontitis. En in de meest ernstige gevallen kan het gebeuren dat bacteriën in de bloedbaan (in het bloed) komen. De sleutel tot gezond tandvlees is om dagelijks je tanden te flossen om alle voedselresten te verwijderen die de tandenborstel niet kan reinigen. Probeer ook geen erg sterke tandenborstels te gebruiken die pijn doen.

Frisse adem Een slechte adem kan soms te wijten zijn aan een slechte spijsvertering, maar het kan ook te wijten zijn aan bacteriën in je mond. Poetsen en flossen helpt, maar probeer ook je tong te poetsen. Ja! De tong kan ook bacteriën ophopen die een slechte geur veroorzaken . U kunt uw mondhygiëneritueel ook afsluiten met een mondspoeling.

Wees voorzichtig met snoep. Weet je nog hoe mama altijd zei dat snoep gaatjes (beten) veroorzaakt? Nou, hij had helemaal gelijk. Ook al helpen fluoridetandpasta’s je tanden te beschermen, als je snoep (of andere koolhydraten) eet en de bacteriën in je mond ermee in contact komen, wordt er een zuur geproduceerd dat je tanden aantast en gaatjes kan veroorzaken.

Maar het gaat er niet om nooit meer snoep te eten . Het belangrijkste is dat je je tanden poetst na het eten, om te voorkomen dat er resten aan blijven plakken.

Ga naar de tandarts . Hoewel er dingen zijn die u zelf kunt doen, is het belangrijk dat u minimaal één keer per jaar (idealiter twee keer) naar uw tandarts gaat voor een dieptereiniging en het controleren van de conditie van uw tanden en tandvlees. Hij of zij kan dingen ontdekken die je niet zo gemakkelijk ziet.

Heb je gezien hoe gemakkelijk het is? Zo kunt u met een beetje zorg en vastberadenheid jarenlang een gezonde glimlach behouden. Want weet je, er is niets wat een mooie glimlach niet kan doen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here